Mjölet

Mjölnarhantverket, ekologin och den goda smaken är och förblir det viktigaste för oss!

All spannmål som vi maler i våra kvarnar är naturligtvis ekologisk.

...

...

Här presenterar vi några mjöler som vi är extra stolta över.

Vetemjöl Special

Limabackas Vetemjöl Special är det populäraste mjölet i sortimentet. Det är mjölet som ger bäst volym på matbrödet. Vetemjöl Special har en högre andel vårvete i blandningen, därmed en högre gluten- och proteinhalt.

Rågmjöl

Rågmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl där hela kärnan mals till ett smakrikt mjöl fullt av näringsämnen. Det passar bra både till kavring men också ljusare surdegsbröd med en mindre andel råg. Prova gärna att rosta en del av rågmjölet till ditt bröd! Om du därutöver gör en så kallad klassisk skållning av rågmjölet - alltså låter det blandas med dubbelt så mycket hett vatten samt en gnutta salt - ökar dess bakegenskaper och ger brödet bra skärfasthet

Vetemjöl

Med en något lägre gluten- och proteinhalt än systermjölet Vetemjöl Special passar vetemjölet finfint till deg eller smet där du inte behöver samma volym. Perfekt till småkakor, bullar, pannkakor!

Öländskt Lantvete

Öländskt Lantvete är en gammal kultursort som inte är lika hårt förädlat som de modernare sorterna. Öländskt Lantvete har en högre andel mineraler och är betydligt nyttigare än de moderna sorterna. Öländskt Lantvete är utmärkt till matbröd.

Telefon

0340- 66 54 49

Email

info@limabackakvarn.se

Adress

Backa 121, 432 65 Väröbacka