Rostad Svedjeråg

- Bred ut svedjerågen på en bakplåt och rosta i ugnen på 220c tills det fått fin färg. Rör om då och då. Låt svalna!

Ta upp degen i en inoljad plastlåda och jäs ca 1 timma. VIk degen och jäs en timme till.

BLanda allt utom saltet på låg hastighet i bakmaskin(???) ca 5 min. Tillsätt saltet och öka farten(???). Kör ca 5 min till.

Dela degen i tre delar och forma till ett bröd. Jäs i korg i kylen tills dagen efter.

Sätt en järngryta med lock i ugnen och sätt den på 275c. När grytan är riktig varm, placera ett av bröden i grytan och ??????. Sätt på locket och baka ca 5-10 min tills brödet fått fin färg.

Låt svalna på galler.

- 330 gr "vetesurdeg=??"

- 660 gr vatten

- 390 gr vetemjöl special

- 480 gr siktat dinkel

- 105 gr rostad grov svedjeråg

- 30 gr havssalt