Facebook
Instagram

Recept

Det är inget vidare gott att äta mjöl direkt ur påsen med sked. Därför har vi samlat ihop några smarriga recept här!

Skicka gärna dina godaste recept till oss, så vi kan lägga upp dem här!

Rostad svedjeråg

Ett recept från våra fina bagare på Kastellgården (tidigare Gräddat) i Ytterby.

Ingredienser

330 gr - vetesurdeg

660 gr - vatten

390 gr - Vetemjöl Special

480 gr - siktat dinkel

105 gr - rostad grov svedjeråg

30 gr - havssalt

Tillagning

Bred ut svedjerågen på en bakplåt och rosta i ugnen på 220c tills det fått fin färg. Rör om då och då. Låt svalna!

Blanda allt utom saltet på låg hastighet i bakmaskin ca 5 min. Tillsätt saltet och öka farten. Kör ca 5 min till

Ta upp degen i en inoljad plastlåda och jäs ca 1 timma. Vik degen och jäs en timme till.

Dela degen i tre delar och forma till ett bröd. Jäs i korg i kylen tills dagen efter.

Sätt en järngryta med lock i ugnen och sätt den på 275c. När grytan är riktig varm, placera ett av bröden i grytan och snitta. Sätt på locket och baka ca 5-10 min tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler.

Facebook
Instagram

Telefon

0340- 66 54 49

Email

info@limabackakvarn.se

Adress

Gamla Buavägen 18, 432 65 Väröbacka

Design, foto & video