Limabacka Kvarn förvärvar Gissleberga Kvarn

Limabacka Kvarn förvärvar Gissleberga Kvarn
—-
Vi på Limabacka Kvarn är glada att meddela att vi tar över driften av den kravcertifierade kvarnen Gissleberga Kvarn i Teckomatorp i Svalövs kommun från den 14 november 2016.

– Den tidigare ägaren Gunnar Knutsson drar sig tillbaka efter en lång gärning i kvarnbranschen. Vi är tacksamma för att kunna ta över en så vacker och fin kvarn med så mycket historia! Inte minst glädjande är att vi kan utöka produktionen av stenmalda mjöler, säger Bengt Nybergh som driver Limabacka Kvarn tillsammans med sin son Andreas Nielsen.
——-
Kvarnen har varit mitt liv, och det känns bra att veta att den kommer få leva vidare i händerna på två sådana erfarna och gedigna mjölnare, säger Gunnar Knutsson.

Bengt och Andreas på Limabacka Kvarn kommer från en lång tradition av mjölnare som sträcker sig sex generationer bakåt i tiden då Andreas farfars farfar började bygga väderkvarnar på Öland och senare blev mjölnare.

Det ekologiska och närproducerade hantverksmjölet är och förblir det viktigaste för oss, säger Andreas Nielsen och förklarar hur övertagandet av Gissleberga Kvarn kommer hjälpa dem:
”Vad Gissleberga Kvarn innebär är att vi kan säkra upp spannmål från skörd och fortsätta leverera mjöl av hög kvalité till våra bagare – och det känns oerhört skönt. Samtidigt får vi utökade möjligheter att utveckla nya produkter tillsammans med våra kunder.”
Vi hoppas framförallt att få behålla våra gamla kunder och välkomnar naturligtvis nya. Vi ser en ljus framtid på den ekologiska marknaden!
——

Limabacka Kvarn började som en väderkvarn i slutet av 1800-talet och har gradvis expanderat. Kvarnen levererar hantverksmjöl till mindre bagerier, grossister, affärer och hemmabagare framförallt i närområdet men även i övriga landet samt Norge. Bengt Nybergh och Andreas Nielsen har drivit kvarnen som ett familjeföretag sedan 2005.

Publicerad i Senaste nytt

Butiken i kvarnen

Allt fler får höra talas om Limabacka Kvarn och det tycker vi är otroligt kul och spännande. Ibland stöter vi dock på problemet att vi inte alltid har allt färdigmalt, eller färdigpackat, när kunderna kommer på besök och vill handla från vårt sortiment

Vi rekommenderar att ni ringer, både för att kontrollera så det ni vill handla finns malt, men även i rätt mängder ni vill ha. För kunder som kör längre sträckor är detta starkt rekommenderat då vi självklart vill erbjuda hela vårt sortiment för de som handlar direkt hos oss i kvarnen.

Ni kan nå oss på:
Telefon: 0340-665449
Mejl: info@limabackakvarn.se

Varmt välkommen in till oss!
// Mjölnarna